http://luberetskievesti.ru/upload/uploaded_image/2017-10-16/7_23c3a0.jpg

Професія

8159 Апаратник підготовки сировини та відпускання напівфабрикатів

і продукції

Кваліфікація: 2, 3розряди

Знає,розуміє:

  • фізико-хімічні властивості сировини, напівфабрикатів та продукції;
  • будову, принцип роботи устаткування, яке обслуговується, контрольно-вимірювальні прилади;
  • схему арматури та комунікацій; правила зберігання напівфабрикатів та готової продукції;
  • правила оформлення документів з видавання продукції; інструкцію з обліку та звітності; вимоги до сировини та готової продукції;
  • методику проведення аналізів; прийом робіт;
  • правила здавання устаткування в ремонт та приймання з ремонту.

Вміє:

  • вести технологічний процес підготовки сировини, напівфабрикатів та готової продукції;
  • налагоджувати лінії для прийому та перекачування сировини, напівфабрикатів та продукції;
  • готувати під завантаження вагони;
  • перевіряти справність кранів, трубопроводів, точність замірів продукції;
  • приймати сировину в приймальні баки, цистерни, танки, бункери;
  • готувати сировину (очищати, дробить, просівати, сушити тощо);
  • для продуктів, які видаються (сипучих, твердих, рідких та газоподібних); готувати уклони, суміші та розчини згідно з установленою рецептурою;
  • завантажувати готову продукцію за допомогою кратцер-крана;
  • стежити за правильним зберіганням всіх видів сировини та продукції;
  • розраховувати кількість потрібної сировини, перераховувати показники у вагові одиниці вимірювання та оформлювати технічну документацію;
  • вести облік сировини, напівфабрикатів та продукції, які отримуються та відпускаються;
  • керувати кратцер-кранами та обслуговувати їх, обслуговувати конвеєри, елеватори, ємкості, сушильні апарати, змішувачі, дробарки, сита, грохоти, фільтри, вентиляційні установки, циклони, маневровий пристрій, віброплити, насоси, транспортні механізми, комунікації, контрольно-вимірювальні прилади, запірно-регулювальні пристрої.
  • визначати та усувати дрібні несправності в роботі устаткування;
  • готувати устаткування до ремонту, приймати з ремонту.

8159 Апаратник підготовки сировини та відпускання напівфабрикатів

і продукції повинен:

  • раціонально і ефективно організовувати працю на робочому місці;
  • додержуватись норм технологічного процесу;
  • не допускати браку в роботі;
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці і навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати основи інформаційних технологій;
  • мати професійну підготовку в обсязі, достатньому для безпечного усування несправностей та відмов, що виникають у процесі роботи, а також для участі в їх ремонті.

Сфера професійного використання випускника:

Хімічне виробництво.